Perşembe, Nisan 25, 2024
Ana SayfaEğitim2021 LGS Tercihleri Nasıl Yapılacak?

2021 LGS Tercihleri Nasıl Yapılacak?

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) 6 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilmişti. Sınav bittikten sonra gözler tabi ki LGS’nin açıklanacağı güne dönmüştü. Milli Eğitim Bakanlı (MEB) Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarını 30 Haziran günü öğleden önce açıkladı. Şimdi ise gözler tercihlerde. LGS tercihleri ne zaman başlıyor? LGS tercihleri nasıl yapılacak? İşte haberimizin detayları…

2021 LGS Tercihleri Nasıl Yapılacak?

6 Haziran günü gerçekleştirilen Liseye Geçiş Sınavı’nın sonuçları 30 Haziran günü açıklanmıştı. Öğrenciler ve veliler tercihleri bekliyorlardı. Herkes tercihlerin ne zaman başlayacağını merak ederken Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğrencilerin hayalini kurdukları liseler için bugün tercihleri başlattığını duyurdu.

Başlayan tercihler ile birlikte tercihlerin nasıl yapılacağı merak konusu oldu. Öncelikle LGS tercihleri 5 Temmuz ile 16 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Tercihler ise e-okul üzerinden gerçekleştirecek. E-okul üzerinden tercihlerini yapan öğrencileri daha sonra ilgili ortaokul müdürlüklerine bu tercihleri tanımlatacak.

eokulyd.meb.gov.tr Adresinden Tercihleri Yapabilirsiniz.

E- Okul LGS Tercih Sayfası adresine girip lise tercihlerini yapabilirsiniz. Liseye Geçiş Sınavı tercihleri 16 Temmuz 2021 tarihine kadar devam edecek. Tercihler bittikten sonra ise sonuçların 2 hafta içinde açıklanması bekleniyor.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -

Popüler Yazılar

Son Yorumlar

yawruu ejderimm Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
yawruu ejderimm Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Muhammed Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Mehmet Akif Sömek Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Üçüncü kişi Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
x kişisi Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
bir saahıs Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Ali emir Açık Laptopa SSD Takma 2022