Salı, Nisan 23, 2024
Ana SayfaEğitim2021-YKS Ek Yerleştirmeleri Bugün Başladı

2021-YKS Ek Yerleştirmeleri Bugün Başladı

2021 Yükseköğretim Kurumlar Sınavı (YKS) ek tercih günleri bugün başladı. 2021-YKS ek yerleştirmeleri bugün başladı. YKS ek tercihte kaç tane tercih hakkı var? YKS ek tercihler kaç gün sürecek? YKS ek tercih ücreti ne kadar? İşte haberimizin detayları…

2021-YKS Ek Yerleştirmeleri Bugün Başladı

2021 YKS ek tercih günleri 20 Eylül yani bugün başladı. 3 gün sürecek olan ek tercih günleri 23 Eylül gecesi sona erecek. Ek tercih yapan adayların Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) adresinden ek tercih ücretlerini ödemesi gerekiyor. Başvurular Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sayfasından yapılacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumlar Sınavı (YKS)  için 24 tercih hakkı veriyor. Verdiği bu 24 tercih hakkı ek tercihler içinde geçerli. Yani ek tercih yapacak olan adayların 24 tercih hakkı olacak.

2021 YKS Tercih Sonuçları Açıklandı mı?

 YKS ek tercih ücreti 20 Eylül ile 23 Eylül gecesine kadar yatırılması gerekmektedir. Tercihi yapan öğrenci tercihlerinin işleme alınmasını istiyorsa tercih sonrası ek tercih ücretini ek tercih günlerinde yatırmalıdır. YKS ek tercih ücretinin yatırmak için herhangi bir bankamatiğe gitmeden evinizden yapabilirsiniz. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ek tercih ücretlerini ÖSYM (ÖDEME) yerinden herhangi bir kredi ve banka kartı ile kolay ve güvenilir bir şekilde yatırabilirsiniz.

2021 YKS Ek Tercih Ücreti Ne Kadar?

YKS ek tercih ücreti geçen sene 20 TL olarak belirlenmişti. Bu sene 2021 Yükseköğretim Kurumlar Sınavı (YKS) ek tercihleri için ise belirlenen ücret 25 TL. Ek tercih yapmak isteyen adaylar ek tercih ücreti olan 25 TL’yi yatırmak zorundadır. Ek tercih ücretini yatırmayan öğrencinin tercihleri işleme alınmayacaktır.

YKS Ek Tercih Başvuru Ücreti Nereye Yatırılıyor?

YKS ek tercih ücretinin yatırmak için herhangi bir bankamatiğe gitmeden evinizden yapabilirsiniz. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ek tercih ücretlerini ÖSYM (ÖDEME) yerinden herhangi bir kredi ve banka kartı ile kolay ve güvenilir bir şekilde yatırabilirsiniz.

Ek Tercih İle Normal Tercih Arasında Fark Var mıdır?

Bugün burada yapacağımız ek tercihler Yükseköğretim Kurumlar Sınavı (YKS) ve Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ek tercihleri ile normal tercihler kıyaslamak amacıyla yapılacaktır. Öncelikle şunu belirtmeliyiz. İki sınavında normal tercihi ile ek tercihi aynı mantıkta yapılmaktadır. İki sınavından normal tercih dönemi başlar ve biter.

Normal tercihler sonrası üniversiteler boş olan kontenjanlarını belirtir ve ek tercihte bu boş kontenjanlara tercih yapma hakkı sunulur. Normal tercih zamanlarında adayların kaç tercih hakkı varsa ek tercihlerde de aynı tercih hakkına sahiptir. Ek tercih ile normal tercih arasında sadece bir fark vardır, oda ücrettir. Normal tercih yaparken üniversite adayları herhangi bir ücret ödemezler fakat ek tercihlerde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) belirlediği küçük miktarda parayı ödemek zorundadır. Ücret ödemeyen öğrencilerin ek tercihleri işleme alınmaz.

Ek Tercih İle Kazanan Öğrenci İle Normal Tercih İle Kazanan Öğrenci Aynıdır

Yukarda da dediğimiz gibi ek tercih ile normal tercih arasında ki tek fark birinin ücreti diğerinin ise ücretsiz olmasıdır. Yani ek tercih ile üniversiteye yerleşen bir öğrenci ile normal tercih ile üniversiteye yerleşen öğrenci arasında fark yoktur. Ek tercih ile yerleşen öğrenciler sadece biraz daha geç okula başlama ihtimalleri vardır, buda normal üniversite kayıt sürelerinde değil üniversitelerin ek kayıtlarında üniversiteye kayıt yaptırmak zorunda kaldıkları içindir

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -

Popüler Yazılar

Son Yorumlar

yawruu ejderimm Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
yawruu ejderimm Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Muhammed Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Mehmet Akif Sömek Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Üçüncü kişi Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
x kişisi Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
bir saahıs Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Ali emir Açık Laptopa SSD Takma 2022