Perşembe, Nisan 25, 2024
Ana SayfaEğitim2022 LGS'ye Kaç Gün Kaldı?

2022 LGS’ye Kaç Gün Kaldı?

2022 LGS’ye kaç gün kaldı? 2022 Liseye Geçiş Sınavına (LGS) kaç gün kaldı? 2022 Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ne zaman yapılacak? 2022 LGS’ye nasıl çalışmalıyım? 

2022 LGS’ye Kaç Gün Kaldı?

2022 LGS’ye Kaç Gün Kaldı? Her yıl 8. sınıflar için yapılan Liseye Geçiş Sınavı (LGS) 2021 – 2022 eğitim ve öğretim yılı için 5 Haziran 2022 tarihinde yapılacak. Bugünün 25 Mart olduğunu göz önünde bulundurursak LGS’ye tam 72 gün kaldı. 72 gün sonra Lise hayali kuran 8. sınıflar Liseye Geçiş Sınavına (LGS) girip ter dökecek.

2022 Liseye Geçiş Sınavı’na Nasıl Çalışmalıyım?

Hedef Belirlemek

LGS’de Başarılı Olmak İçin Nasıl Çalışılmalı? Öncelikle kendinize bir hedef belirlemelisiniz. Hangi lisede okumak istiyorum ben? Bu soruyu kendinize sorun ve bu hedef için neler yapmanız gerekiyor planlayın. 

Çalışma Masanızı ve Odanızı Düzenlemek

Sonrasında ders çalışma masanızı ve odanızı düzenleyin. Ders çalışırken dikkatini dağıtacak hiçbir şey olmamasına özen gösterin. Bu sizin ders çalışırken ki verimliliğini arttıracaktır.

Teknolojik Aletlerden ve Sosyal Medyadan Uzak Durmak

Özellikle sınav yılını telefon, tablet ve bilgisayar gibi teknolojik aletlerden ve sosyal medyadan uzak durmaya çalışın. Bu tür aletleri sadece dersle ilgili şeyler için kullanın.

Zorlandığınız Derslerin Üzerine Gitmek

LGS’de Başarılı Olmak İçin Nasıl Çalışılmalı? Zorlandığınız dersleri ve konuları belirleyin ve asla bu ders ve konulardan korkmayın. Bilmediğiniz konuların üstüne giderek eksiklerinizi tamamlayın ve sınavda %100 olarak girin.

Ders Çalışma Programı Oluşturmak

Kendinize bir çalışma programı hazırlayın. Bunu bir başkası değil siz yapın. Hangi saatlerde ders çalışmak sizin için verimli ise bu saatlerde ders ve konu dağılımı yaparak çalışın.

Deneme Çözmek

LGS’de Başarılı Olmak İçin Nasıl Çalışılmalı? Bol bol deneme çözün. Deneme çözmek hem size bütün konularla ilgili soruları görmenizi sağlar, hem de zaman yönetimini öğrenmiş olursunuz. Sınavlarda en önemli şeylerden biri zaman yönetimidir. Bol bol deneme çözerek sınavda zamanınızı yönetmeyi çok rahat öğrenir aynı zamanda heyecanınızı kontrol etmeyi öğrenirsiniz.

Eksik Olduğunuz Konular İçin Farklı Kaynaklar Kullanmak

Eksik olduğunuz konularda hocanızın yanına gidip sormayı ihmal etmeyin. Gerekirse internetten o konuları araştırıp videolar izleyen ve konuyu tamamen öğrendiğinizden emin olun.

Kitap Okumak

LGS’de Başarılı Olmak İçin Nasıl Çalışılmalı? Bol bol kitap okuyun. Günümüz soru tarzlarına baktığımız genelde uzun ve yorum sorularını görüyoruz. Bir soruyu okuduğunuz zaman onu tek seferde anlamak ve yorumlayabilmek için bol bol kitap okuyun. Sadece kitap bile okumak netlerinizde artışa sebep olacaktır. Sınav senesinde kitap okumanın faydalarını daha net bir şekilde bilmek istiyorsanız, kitap okumanın netlere olan etkisi yazımızı okuyabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -

Popüler Yazılar

Son Yorumlar

yawruu ejderimm Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
yawruu ejderimm Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Muhammed Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Mehmet Akif Sömek Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Üçüncü kişi Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
x kişisi Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
bir saahıs Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Ali emir Açık Laptopa SSD Takma 2022