Cuma, Eylül 22, 2023
Ana SayfaMühendislikBir Mühendisin İmalattaki Rolü Nedir?

Bir Mühendisin İmalattaki Rolü Nedir?

Bir mühendisin imalattaki rolü nedir? Bir mühendisin birçok alanda birçok görev yapabilir. Bugün sizlerle bir mühendisin imalattaki rolünü konuşmak istiyoruz. İşte yazımızın detayları…

Bir Mühendisin İmalattaki Rolü Nedir?

Bir Mühendisin İmalattaki Rolü Nedir? Tasarım mühendisi, tasarımı, neyi başarmak için yaptığını, servis ihtiyaçlarının karşılanması için hangi varsayımların göz önünde bulundurulması gerektiğini, ürünün hangi ortam şartlarına dayanması gerektiğini ve nasıl bir görüşüne sahip olması gerektiğini diğer personelden çok daha iyi bilmelidir. Bu ihtiyaçların karşılanması için malzemelerin seçilmesi ve özelliklerinin belirlenmesi gerekir. Birçok durumda, malzemeyi kullanmak ve ürüne istenilen şekli vermek için tasarımcılar, belirli imalat yöntemlerinin uygulanması gerektiğini bilirler. Bazen, belirli bir malzemenin seçimi, belirli bir imalat yöntemi kullanılmasını zorunlu kılabilir.

Diğer taraftan, belirli bir imalat yöntemi kullanıldığında, bu yöntemden etkili ve ekonomik olarak yararlanmak için, tasarımda değişiklik yapılması gerekebilir. Bazı ölçüsel büyüklükler belirli bir yöntemin kullanılmasını zorunlu kılar ve bazı metotlar parçanın belirli yerlerine ulaşılması için parça üzerindeki bazı ölçü büyüklüklerini zorunlu kılar. Tasarımı gerçeğe dönüştürmek için, bir çok kararın verilmesi gerekir. Çoğu kez bu kararların büyük bir kısmı tasarım safhasında verilir. Bu sebeplerdir ki, tasarım mühendisi, ürünün imalat sürecinde hayati rol oynar.

İmalat Mühendislerinin; imalatta kullanılacak belirli yöntemleri ve ekipmanları seçer ve koordine eder, bunların kullanımlarını yönetir veya kullananlara danışmanlık yapar. Operasyonların etkili ve uygun bir şekilde uygulanması için imalat mühendisleri, geniş bir imalat yöntemleri ve malzeme davranışları bilgisine sahip olmalıdır.

İmalatta kullanılan tezgahlar ve ekipmanlar ile bunların fabrikalardaki yerleşimi ve düzeni de tasarım konularının içindedir. Fabrikaları tasarlayan ve hazırlayan endüstri ve imalat mühendisleri, tasarımdaki tezgah – operasyon ilişkilerini, tezgahların işeyeceği malzemelerin özelliklerini ve malzemelerin ve tezgahların arasındaki ilgi ve etkileşimi çok iyi bilmeleri gerekir.

Malzeme Mühendisleri, çalışmalarının büyük bir kısmını yeni ve daha iyi malzemelerin geliştirilmesine ayırırlar. Bunlarda, bu malzemelerin nasıl işlendiğini ve bu işleme yöntemlerinin malzemelerin özelliklerini nasıl etkilediği konusunda bilgiye sahiptirler. Tasarım, malzeme, endüstri ve imalat mühendislerinin malzeme-imalat yöntemleri ilişkilerini iyi bilmeleri gerekir.

Kaynak = Üretim Yöntemleri ve İmalat Teknolojileri Seçkin Yayıncılık

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -

Popüler Yazılar

Son Yorumlar

yawruu ejderimm on 2022 LGS Zor mu Olacak?
yawruu ejderimm on 2022 LGS Zor mu Olacak?
Mehmet Akif Sömek on 2022 LGS Zor mu Olacak?
Üçüncü kişi on 2022 LGS Zor mu Olacak?
bir saahıs on 2022 LGS Zor mu Olacak?