Cumartesi, Nisan 20, 2024
Ana SayfaEğitimMezuna Kaldım Ne Yapmalıyım?

Mezuna Kaldım Ne Yapmalıyım?

Mezuna kaldım ne yapmalıyım? Her yıl milyonlarca öğrenci Yükseköğretim Kurumlar Sınavı’na giriyor. Tabi sınava her giren öğrenci istediği puanı alıp bir üniversiteye yerleşmiyor ve mezuna kalıyor. Peki mezuna kalan bir öğrenci ne yapmalı? Mezuna kalan bir öğrenci nasıl ders çalışmalı? 

Mezuna Kaldım Ne Yapmalıyım?

Mezuna Kaldım Ne Yapmalıyım? Her yıl milyonlarca öğrenci Yükseköğretim Kurumlar Sınavına (YKS) başvuru yapıyor ve giriyor. 2022 Yükseköğretim Kurumlar Sınavı için bu sene rekor kırıldı ve 3 milyonun üzerinde bir başvuru gerçekleşti. Tabi her başvuran öğrenci maalesef iyi puanlar alıp hayal ettiği üniversite bölüme gidemiyor. Bunun için bir yıl mezuna kalıp sınava tekrar hazırlanıyor.

Mezuna kalan öğrencilerin genel olarak yaptığı hata geçen sene kazanamamasına rağmen halen aynı çalışma programını uygulamasından kaynaklanıyor. Öncelikle geçen sene yaptığınız programları veya yaptığınız hataları belirleyip onları tamamen hayatınızdan çıkarmalısınız.

Ders Çalışmaya Başlamadan Önce Kafanızı Dağıtın

Mezuna kalan bir öğrenci bütün konuları görmüş bitirmiştir. Tabi hepsini ne kadar anladığı ve öğrendiği o öğrenciye bağladır. Öncelikle sınav zamanı geçtikten sonra kendinize 2 hafta kadar bir kafa izni verin ve dersle ilgili hiçbir şeyle uğraşmayın. Kafanızı boşaltın ve 2 hafta boyunca dilediğiniz şeyleri yapın.

YKS’ye Girecek Olan Öğrencilere Tavsiyeler

Şimdi gelelim mezuna kalan bir öğrencinin neler yapması gerektiğine. Öncelikle TYT konularını yazın mutlaka bitirmeli. TYT konuları bittikten sonra TYT denemelerine başlamalı ve aynı zamanda AYT konularına da başlamalıdır. Zaten bir yıl öncesinden bütün konuları gördüğünüz için konuları bir kaç defa okuyup test çözdüğünüz zaman onu tam olarak anlayıp öğrenebileceğinizi düşünüyoruz.

Bol bol kitap okumalısınız. Evet biliyoruz. Şuan bu tavsiyeyi okuyan bir öğrenci ”Of ya ne kitabı!” dediğini duyar gibiyiz. Emin olun bizde sizin geçtiğiniz yollardan geçtik ve kitap okumanın sadece bilgi açısından değil, aynı zamanda okuduğunuzu anlama gücünüzü ve hızını arttırdığını görmüş olduk. Yeni nesil sorulara baktığımız zaman Matematik gibi sadece işlem olan sorularda bile çok uzun sorular karşımıza çıkıyor. Burada önemli olan hızlı bir şekilde okumak ve okuduğunuzu ilk seferde anlamak. Kitap okumanız bu soruları daha hızlı okuyup, anlamanızı ve aynı zamanda sonuca ulaşmanızı sağlar. Bu yüzden size göre sıkıcı bile olsa her gün kitap okumayı ihmal etmeyin. Emin olun sınavda çok fazla faydasını göreceksiniz.

Hepimiz biliyoruz ki, Yükseköğretim Kurumlar Sınavı olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) saat 10:15’te yapılıyor. Durum böyle olunca öğrencinin tam o saatte zihninin açık ve sınava hazır olması gerekiyor. Buda sadece deneme sınavı çözerek mümkün olabilir. Bizler zamanında sınava çalışırken tam bu zamanlarda sınav gününe kadar neredeyse her gün 10:15’te kendimizi denem sınavı yapıyorduk.

Bu şekilde yaptığımız zaman beynimiz o saatte soru çözmeye ve aynı zamanda kendini açık tutmaya alışır. Çoğumuz sabah uyandığımızda zihnimiz açık olmadığı için okuduğumuz soruyu bile anlamakta güçlük çekiyoruz. Sabah her gün sınav saatinde deneme çözmeniz bu sorunu ortadan kaldıracaktır. Tabi bununla birlikte zamanı da yönetmeyi öğreneceksiniz. Çünkü çoğu öğrenci sınavda süre sıkıntısı çekiyor. Sınav çıkışında sürenin yetmediğine yakınıyor. Deneme çözmeniz süre yönetimini de olumlu yönde etkileyecektir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -

Popüler Yazılar

Son Yorumlar

yawruu ejderimm Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
yawruu ejderimm Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Muhammed Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Mehmet Akif Sömek Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Üçüncü kişi Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
x kişisi Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
bir saahıs Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Ali emir Açık Laptopa SSD Takma 2022