Salı, Nisan 23, 2024
Ana SayfaEğitim2022 YKS Başvuru Ücretleri İçin Son Gün Ne Zaman?

2022 YKS Başvuru Ücretleri İçin Son Gün Ne Zaman?

2022 YKS Başvuru Ücretleri İçin Son Gün Ne Zaman? YKS başvuru ücretleri için son gün? Yükseköğretim Kurumlar Sınavı (YKS) başvuruları bugün sona eriyor. Başvuruların sona ermesiyle birlikte gözler tabi ki başvuru ücretlerinin son ödeme tarihine ve saatine çevrildi.  Peki Yükseköğretim Kurumlar Sınavı (YKS) başvuru ücretleri için son gün ve son saat ne zaman? YKS başvuru ücretlerini yatırma saat kaçta sona eriyor? İşte haberimizin detayları…

2022 YKS Başvuru Ücretleri İçin Son Gün Ne Zaman?

2022 YKS Başvuru Ücretleri İçin Son Gün Ne Zaman? 2022 Yükseköğretim Kurumlar Sınavı (YKS) başvuruları 11 Şubat tarihinde başlamıştı. Başvuruların başlamasının üzerinden neredeyse 1 ay geçti ve YKS başvuruları bugün sona eriyor. Milyonlarca YKS adayı başvuruların saat kaçta sona ereceğini merak ediyor. 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) başkanı Halis Aygün bugün Twitter üzerinden YKS’ye girmek isteyen adayları için bir uyarı yaptı. Yükseköğretim Kurumlar Sınavı’na (YKS) girmek isteyen ve hala başvuru yapmayan adaylar için bugün son gün olduğunu ve başvurularını en geç bugün saat 23:59’a kadar yapmaları gerektiğini belirtti. YKS’ye girmek isteyen ve hala başvuru yapmayan adayların bugün 23:59’a başvurularını yapmaları gerekiyor.

YKS Başvuru Ücretleri İçin Son Gün 8 Mart 2022

YKS başvuru yapan fakat sınav ücretlerini yatırmayan adaylar için ise son ödeme günü yarın yani 8 Mart. YKS’ye katılmak isteyen adaylar 8 Mart saat 23:59’a kadar başvuru ücretlerini ödemek zorundalar. YKS başvurusunu yapan adaylar oturum başına düşen 115TL ödemeyi yapmak zorunda. YKS için başvuru yapan fakat sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları işleme alınmayacaktır.

HES Kodu Uygulamasında Değişikliğe Gidildi

Sınav Başvurularındaki HES Kodu Kaldırıldı. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklama ile maske ve HES kodu uygulamasının kaldırıldığını belirtmişti. Yapılan açıklama sonrası Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) HES kodu uygulamasında değişikliğe gitti.

HES kodu uygulaması hayatımıza girdiği günden beri birçok yere girerken veya başvuru yaparken HES kodu kullanıyorduk. HES kodu uygulamasının kaldırılmasıyla mekanlara girerken gösterilen HES kodu ve bir başvuru yaparken sisteme girilen HES kodu uygulaması sonlandırıldı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) HES uygulamasının sona ermesiyle harekete geçti. Normalde sınav başvuruları alınırken HES kodu girilmesi zorunluydu. Artık bu uygulama tamamen kalktı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün Twitter üzerinden yaptığı açıklamada ÖSYM web sayfasının güncellendiğini ve artık adayların sınav başvurusu yaparken HES koduna ihtiyaç duymadan ve sistemde kullanmanda başvuru yapabileceklerini söyledi.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -

Popüler Yazılar

Son Yorumlar

yawruu ejderimm Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
yawruu ejderimm Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Muhammed Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Mehmet Akif Sömek Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Üçüncü kişi Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
x kişisi Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
bir saahıs Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Ali emir Açık Laptopa SSD Takma 2022