Salı, Nisan 30, 2024
Ana SayfaYaşamKış Neden Hala Gelmedi?

Kış Neden Hala Gelmedi?

Fark ettiniz mi? Şuan Kasım ayındayız yani sonbaharın ortasında. Eskiden bu zamanlarda bir çok evde yavaştan sobalar yanmaya başlarken halen yarım kol şortla dolaşılabilen şehirlerimiz var. Sizce bunun sebebi nedir? Uzmanların açıklamasına göre Küresel Isınmanın boyutu korkutuyor. Kış neden hala gelmedi? İşte haberimizin detayları…

Kış Neden Hala Gelmedi?

Ekim ayının sonlarında ve Kasım aynın başlarında artık yavaştan herkes kış hazırlığı yapar ve soğuklar başlamış oldu. Geçen senelere göre baktığımız zaman sadece ülkemizde değil dünyanın bir çok yerinde sıcaklıklar olmasının gerektiğinin çok üstünde. Şuan bile yaşadığımız yere baktığımız zaman havalar özellikle gündüz ceketsiz çıkamayacağımız bir sıcaklıkta olması lazımken, bizler bir tişört ile günü geçirebiliyoruz.

Kış Neden Hala Gelmedi?

Kışın tam olarak gelmemesinin ve sonbaharın ortasında olmamıza rağmen havaların olmasından daha yüksek sıcaklıkta olmasının tek bir sebebi var. Küresel Isınma.. Maalesef Küresel Isınma her yıl etkilerini gösteriyor. Kutuplardaki buzların erimesi, su seviyenin artması ve dünyamızın her geçen gün daha da ısınması. Sonbaharın ortasında olmamıza rağmen dünyadaki sıcaklık oldukça fazla.

Uzmanların açıklamasına göre dünyamız binlerce yıllık tarihine bakıldığı zaman en sıcak zamanlarını yaşıyor. Artık iklimler olması gerektiğinden çok daha farklı geçiyor. Küresel ısınmanın etkileri her geçen gün kendini çok daha fazla belli ediyor.

Kaybedecek Vakit Yok, Her Adım Büyük Önem Taşıyor!

Son buzul örneklerine bakıldığında dünyamız son 150 yıl içindeki en yüksek sıcaklar tespit edildi. Sıcaklık her geçen gün artarak devam ediyor. Uzmanlara göre şuan atılacak her adım büyük önem taşıyor. Artık kaybedecek vaktimizin olmadığını belirten araştırmalar, ülkelerin bu konuda önemli adımlar atmaları için bir an önce hareket geçmeleri gerektiği, içinde bulunduğumuz bu sıcak dönemlerin çok daha fazla büyümeden önüne geçmek için çalışmalara başlamaları gerektiğini söylüyor.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -

Popüler Yazılar

Son Yorumlar

yawruu ejderimm Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
yawruu ejderimm Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Muhammed Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Mehmet Akif Sömek Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Üçüncü kişi Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
x kişisi Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
bir saahıs Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Ali emir Açık Laptopa SSD Takma 2022