Cumartesi, Nisan 20, 2024
Ana SayfaEğitim2021 DGS'de Puanlar Düşecek mi?

2021 DGS’de Puanlar Düşecek mi?

Dikey Geçiş Sınavı başarı ile gerçekleştirildi. Adaylar sonuçların açıklanacağı günü beklerken herkes puanların düşüp düşmeyeceğini merak eder oldu. Bugün sizlerle Dikey Geçiş Sınavı’nda üniversitelerin puanlarının düşüp düşmeyeceği hakkında konuşacağız. İşte haberimizin detayları…

2021 DGS’de Puanlar Düşecek mi?

Ön lisans mezunu adayların, en baştan üniversite okumak yerine, okudukları 2 yıllık ön lisans bölümlerini lisans bölümlerine tamamlamak için girdikleri sınav Dikey Geçiş Sınavı’dır. 60 Matematik ve 60 Türkçe sorusundan oluşan sınavda, adaylar okudukları bölüm ile ilgili istedikleri bir lisans bölümüne tamamlama fırsatı bulur.

11 Temmuz günü gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı sonrası sınava giren adaylar ile sohbet etmek fırsatımız olmuştu. Soruların zorluğunu sorduğumuz zaman öğrencilerin bir çoğu sınavın geçen sene gibi yani kolay olduğunu fakat biraz yoran sorular olduğunu söylemişti. Bu açıklamalarda acaba üniversitelerin puanları düşer mi soruları soruldu.

Öncelikle size şöyle bir örnek vermek istiyoruz. 2019’de olan Dikey Geçiş Sınavı diğer Dikey Geçiş Sınavlarına göre daha kolaydı. Sınavın kolay olması herkesin yüksek net yapmasına sebep olmuştu. Herkesin yüksek yapması demek, soruları bir çok kişinin doğru yanıtlandığı anlamına gelir. Bir soru ne kadar çok çözülürse, o sorunun kat sayısı düşer ve normalden daha az puan almanıza sebep olur. Yine puanlar beklediğiniz daha altında gelebilir. Ama burada fark yaratacak olan tabi ki sizin sıralamanız olacaktır.

Eğer herkes yüksek net yaparsa buda soru katsayılarını düşürür ve buda size düşük puan aldırır. Puanlar düşer ise de üniversitelerin puanı da düşecektir. Tabi ki bunlar sadece varsayım. Bu tür haberlerde her zaman dediğimiz gibi, sınavlarda belirleyici olacak olan sizin sıralamanızdır. Puanlar değişebilir fakat sıralamalarda çok büyük oynamalar olmaz. Sizde tercihlerinizi yaparken sıralamanızı göz önünde bularak yapmalısınız.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -

Popüler Yazılar

Son Yorumlar

yawruu ejderimm Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
yawruu ejderimm Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Muhammed Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Mehmet Akif Sömek Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Üçüncü kişi Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
x kişisi Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
bir saahıs Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Ali emir Açık Laptopa SSD Takma 2022