Çarşamba, Nisan 24, 2024
Ana SayfaEğitim2021 YKS Ek Tercih Günleri Ne Zaman Başlıyor?

2021 YKS Ek Tercih Günleri Ne Zaman Başlıyor?

2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarını beklerken 2021 YKS ek tercihlerinin ne zaman başlayacağını merak eden bir çok aday var. Peki 2021 YKS ek tercih günleri ne zaman başlayacak? Ek tercih ücreti ne kadar olacak? İşte haberimizin detayları…

2021 YKS Ek Tercih Günleri Ne Zaman Başlıyor?

Her yıl YKS gibi bir çok sınav tercihleri sonrası kazanamayan yada tercih zamanını kaçıran adaylar için ek tercih hakkı sunuluyor. Normal tercih yapan bir aday eğer ki herhangi bir okula yerleşmemişse ek tercih ile tekrar aynı puanla tercih yapma hakkı sunuluyor.

Ek tercihin normal tercihten hiçbir farkı yoktur. Sadece tercih yapılacak bölüm sayısı biraz daha azdır. Bunun sebebi ise ilk tercihlerden bazı üniversiteler bölümlere göre ayırdığı kontenjanların dolmuş olmaları. Bu yüzden ek tercihte üniversiteler sadece boş kalan bölümler için tercih açarlar. Buda yapılacak tercihi kısıtlar.

YKS Ek Tercih Günleri İçin Henüz Bir Gün Verilmedi!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) YKS ek tercihleri için henüz bir gün vermedi. Ama YKS ek tercihler her yıl olduğu gibi YKS tercihlerinin açıklanmasının ardından boş kalan bölümlerin kontenjanlarının açıklanması ardından YKS ek tercihler başlamış oluyor. Bu senede EK tercihler normal tercih sonuçlarının ardından bir hafta içinde başlayacaktır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -

Popüler Yazılar

Son Yorumlar

yawruu ejderimm Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
yawruu ejderimm Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Muhammed Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Mehmet Akif Sömek Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Üçüncü kişi Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
x kişisi Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
bir saahıs Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Ali emir Açık Laptopa SSD Takma 2022