Perşembe, Nisan 25, 2024
Ana SayfaEğitim2021 YKS Zor Mu Olacak?

2021 YKS Zor Mu Olacak?

Bu sene milyonlarca aday Yükseköğretim Kurumlar Sınavı (YKS) için başvuru yaptı. Yaklaşık 2 hafta sonra gerçekleştirilecek olan YKS zor mu yoksa kolay mı olacak? İşte haberimizin detayı…

2021 YKS Zor Mu Olacak?

Her sene olduğu olduğu en önemli sınavların başında gelen Yükseköğretim Kurumlar Sınavı olan (YKS) bu senede yapılacak.  2021 Yükseköğretim Kurumlar Sınavı’na bu sene 2.1 milyondan fazla aday başvuru yaptı. Adaylar sınav tarihlerini beklerken  acaba bu sene sınav kolay mı yoksa zor mu olacağını merak etmeye başladı.

Bu sene 2021 YKS 26 Haziran’da TYT, 27 Haziran’da AYT olmak üzere 2 oturum şeklinde yapılacak. Sınav zor mu olacak konusuna gelirsek eğer, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tabi ki bu konuyla ilgili bir açıklama yapmaz ama biz kendi fikrimizi sizlere söylemek istiyoruz. ÖSYM aslında her sene bir önceki seneye göre soruları basit yapıyor. Bu senede aynı geleneği devam ettirip geçen seneye göre soruları daha basit sorması muhtemel. Genel olarak Türkçe ve Matematik’ te bizi yine uzun sorular karşılayacak ve yoruma dayalı sorular görmeye devam edeceğiz.

Uzun ve Yorum Soruları Bu Senede Karşımıza Çıkacak

ÖSYM artık bizden uzun soruları yorumlayıp çözmemizi isteyen bir soru sistemi getirdi. Matematik’ te bile uzun sorular görebiliyoruz. Bu yüzden bu senede bu sistem devam edecektir. Aynı zamanda bu senede bir kaç soru dışında diğer sorularda orta ve kolay seviyede karşımıza çıkacağını düşünüyoruz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -

Popüler Yazılar

Son Yorumlar

yawruu ejderimm Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
yawruu ejderimm Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Muhammed Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Mehmet Akif Sömek Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Üçüncü kişi Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
x kişisi Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
bir saahıs Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Ali emir Açık Laptopa SSD Takma 2022