Cuma, Nisan 26, 2024
Ana SayfaEğitim2022 DGS Tercihlerinde Puanlar Düşer mi?

2022 DGS Tercihlerinde Puanlar Düşer mi?

2022 DGS tercihlerinde puanlar düşer mi? 2022 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları dün açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından binlerce lisans adayının gözü puanların düşüp düşmeyeceğine döndü. Peki 2022 DGS puanları düşer mi? Geçen seneki sıralamalara göre mi tercih yapmalıyız? İşte yazımızın detayları…

2022 DGS Tercihlerinde Puanlar Düşer mi?

2022 DGS Tercihlerinde Puanlar Düşer mi? 2022 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları dün açıklandı. Sonuçlar açıklandıktan sonra galiba şu an en çok merak edilen şey puanların düşüp düşmeyeceği konusu. 

Aslında puanların düşüp düşmeyeceği sınavın zorluğuna bağlı değişiyor. Yapılan netler arttıkça, o sorunun çözüm oranına göre getirdiği puan katsayısı düşüyor ve daha az puanlar geliyor. Bu şekilde olduğu zamanda netler yüksek olsa da puanlar düşük oluyor. Fakat her yazımızda dediğimizi gibi önemli olan alınan puan değil sıralamadır. Bir sınavda belirleyici olan her zaman sıralamadır. 

Ek Tercih Ücretini Yatırmazsak Ne Olur?

Bu durumda bugünkü sınavı yorumlayacak olursak, öncelikle 2022 Dikey Geçiş Sınavının (DGS) zorluğuna bakmamız gerekecek. Sınav sorularına bakacak olursak, Matematik kolay, Türkçe bölümü ise zor bir sınavdı. Geçen sene yapılan 2021 DGS ile kıyaslayacak olursak eğer hemen hemen aynı zorlukta bir sınavdı. Ki sınav sonuçlarından sonra yapılan net ve alınan puana baktığımız zaman geçen seneye çok benzer bir tablo çıktığını söyleyebiliriz.

Sınavın geçen sene ile benzer zorluk seviyesi, yapılan net ve o nete karşılık puanlarının olduğunu düşünürsek üniversitelerin taban puanlarının geçen seneden çok bir farklı olacağını düşünmüyoruz. Büyük ihtimalle geçen sene yerleşilen bir bölümün aldığı sıralama, bu senede benzer şekilde olacaktır. Tabi bunlar sadece ihtimal ve bizim kişisel düşüncelerimiz. Asıl sonucu, DGS tercih sonuçları açıklandıktan sonra göreceğiz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -

Popüler Yazılar

Son Yorumlar

yawruu ejderimm Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
yawruu ejderimm Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Muhammed Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Mehmet Akif Sömek Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Üçüncü kişi Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
x kişisi Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
bir saahıs Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Ali emir Açık Laptopa SSD Takma 2022