Çarşamba, Mayıs 1, 2024
Ana SayfaYaşam2022'de Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

2022’de Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Sabah Gazetesi Ekonomi Yazarı Dilek Güngör asgari ücretle ilgili beklentilerini paylaştı. Sabah Gazetesi Ekonomi Yazarının yorumları ve beklentileri asgari ücretle maaş alan çalışanlar için büyük heyecan uyandırdı. 2022 yılında asgari ücret ne kadar olacak? İşte haberimizin detayları…

2022’de Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Ülkemizde enflasyon bu sene %20’nin üzerinde bekleniyor. Enflasyonun bu kadar yüksek olması ve fiyatların bu kadar pahalı olması tabi ki asgari ücrette de aynı oradan bir artışı beklentisi yaratıyor. Sabah Gazetesi Ekonomi Yazarı Dilek Güngör yaptığı açıklamada 2021 yılında belirlenen asgari ücretin dolar kuruna bakıldığı zaman 80 – 90 dolar kadar bir erimenin olduğunu altını çizdi.

2022'de Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Alım gücünün bu kadar zor olduğu bu dönemde, Sabah Gazetesi Ekonomi Yazarı Dilek Güngör asgari ücrette rekor bir zam yapılmasını ön gördüğünü söyledi. Sabah Gazetesi Ekonomi Yazarına göre bu sene asgari ücrette %35′ ile %40 arasında bir zam bekleniyor. Böyle bir zam yapıldığı takdirde ise asgari ücret ile çalışanların aylık ücreti 3.800 Türk Lirası gibi bir rakama ulaşacak.

Tabi bunlar sadece varsayım ve öngörü. Enflasyonun bu kadar yüksek olduğu ülkemizde asgari ücrete bu kadar zam yapılması, asgari ücret ile çalışanların biraz da olsa yüzünü güldürecektir. Asgari ücretin ne kadar olacağını sizlerle birlikte bizde merakla bekliyoruz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -

Popüler Yazılar

Son Yorumlar

yawruu ejderimm Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
yawruu ejderimm Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Muhammed Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Mehmet Akif Sömek Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Üçüncü kişi Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
x kişisi Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
bir saahıs Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Ali emir Açık Laptopa SSD Takma 2022