Windows 11 nasıl kurulur? Windows 11 kuramayan kişiler için bu haberimizi adım adım takip etmenizi öneririz. Bu yapacağınız işlem ile Windows 11’in gereksinimlerini karşılamayan eski bilgisayarlar bile Windows 11’i kurabilecek. İşte haberimizin detayları…
Windows 11 Nasıl Kurulur ?
Adım Adım Windows 11 Güncellemesi
1) Windows 11 Yükseltme Yardımcısı ile kurulum
Öncelikle PC Sistem Durumu Denetimi uygulamasını indirip bilgisayarınızın güncelleme için uyumlu olup olmadığını Şimdi Denetle butonuna tıklatıp kontrol ediniz. Ardından bilgisayarınızın en son güncellemeyi aldığından bilgisayarınızın güncel olduğundan emin olmalısınız. Bilgisayarınızı güncelleyebilmeniz için TPM seçeneğinin açık olması gerekmektedir.
TPM ( Trusted Platform Module ) Nasıl Açılır ?
TPM ( Trusted Platform Module ) Aktif değilse, BIOS Ayarlarınızı açıp oradan aktifleştirmeniz gerekiyor.
Ftpm (Firmware TPM) ya da TPM olarak Anakart model ve işlemcinize göre farklılık göstermektedir.
Aktifleştirme işlemini yaptıktan sonra Windows 11 Yükseltme Yardımcısı ’nı indirip bilgisayarınızı güncelleştirmeye başlayabilirsiniz.
2) Windows 11 USB ‘den Kurulum
Microsoft ‘un sitesinde bulunan Windows 11 ISO dosyasını indirin. Dosya indikten sonra Rufus programını indirip açın USB belleğiniz en az 8 GB olmalıdır.
USB belleğinizi takın ve Önyükleme seçimi kısmına indirmiş olduğunuz ISO dosyasını ekleyin BAŞLAT butonuna basıp yüklenmesini bekleyin. Yükleme işlemi bittikten sonra Bilgisayarınızı yeniden başlatıp BİOS ayarlarına geçiş yapın TPM seçeneğinin etkin olduğundan emin olup yine BİOS ayarlarından bilgisayarınızın başlama biçimini SSD ya da HDD seçeneğini USB seçeneği olarak değiştirin ardından kaydedip çıkın USB’den başlayıp bir tuşa basınız yazısı çıkacaktır bir tuşa basınız ardından güncellemeye geçiş yapabilirsiniz.
3) TPM Desteklemeyen Ya da 9 Senelik bilgisayara Windows 11 Güncellemesi Kurulumu
Bilgisayarım eski ve TPM desteklemiyor ama Windows 11 güncellemesini kurmak istiyorum diyorsanız bu adımı uygulamanız gerekmektedir.
İşlemciniz desteklemiyorsa güncelleme yapmayacaksınız diye bir şey elbette söz konusu değildir ama sistem eski olduğundan dolayı risk almaktan bahsetmekteyiz.
Öncelikle belirtmek gerekirse bu riski almak tamamen sizin tercihiniz işlemciniz desteklemiyorsa alacağınız riski göze almalısınız.
Windows 10 ISO ve Windows 11 ISO dosyasını indirip klasöre çıkartınız.
1.Seçenek
Çıkan uyarıları kapatıp güncelleme yapabilmeniz için Windows 10 ISO doyasında bulunan “sources” klasöründeki “Appraiserres.dll” dosyasını Windows 11 ISO doyasının içindeki “sources” klasörüne atıp değiştirin. Çıkardığınız Windows 11 klasöründe ki Setup.exe basıp açın ve güncellemeye hazırsınız.
2.Seçenek
İki ISO dosyasını neden indirdim diye sorabilirsiniz bu adımda çıkarmış olduğunuz Windows 11 ISO dosyasının içinde ki install.wim dosyasının adını install.esd olarak değiştirin. Windows 10 klasörün’de “sources” klasörünün içindeki install.esd dosyasını silin ardından adını değiştirdiğiniz “install.wim(install.esd)”dosyasını Windows 10 “sources” klasörüne atın. Ardından Setup.exe tıklayarak güncellemeye başlayabilirsiniz.
3.SeçenekUyarılar gitmiyor güncelleme olmuyor diyorsanız TPM bypass yapmanız gerekiyor sonra kuruluma tekrar başlayabilirsiniz bilgisayarınızın hızına göre güncelleme süresi değişiklik gösterebilir.