Devletler Neden Savaşır? Yüz yıllardır gelen ve tarih kitaplarında bir çok kez duyduğumuz kelimedir savaş kelimesi. Devletlerin kendi aralarında yaptığı fakat en çok masum halkın etkilendiği bir eylemdir aslında bu. Peki devlet neden savaşır? Savaş bir çözüm müdür? Savaş olmak zorunda mıdır? Savaşla her şey çözülür mü?
Devletler Neden Savaşır?
Devletler Neden Savaşır? Tarih kitaplarında yüzlerce hatta binlerce savaş okumuşuzdur. Hiç kitap okumayan biri iseniz bile ve savaşı ne olduğunu bilmiyorsanız, 2 gün önce başlayan Rusya ve Ukrayna savaşını görmüş ve televizyonlardan bu olaya tanık olmuşsunuzdur. İki gün önce Rusya ve Ukrayna arasında bir savaş başladı. Bu savaşın bir çok sebebi olabilir. Biz bugün sizlere genel olarak devletlerin neden savaştığını anlatmak istiyoruz.
Öncelikle şundan bahsedelim. Savaş bir çözüm değildir. İnsanlar konuşarak bir çok şeyi çözebilir. Ne olursa olsun savaş bir çözüm yolu olarak görülmemelidir.
Devletler Neden Savaşır? Günümüzde her ülke kendi vatandaşını koruyup kollamak zorundadır. Bununla birlikte vatan toprağının bütünlüğünün de güvenliği sağlamalıdır. Bu tür durumlar ihlal edildiği zaman öncelik savaşmak değildir. Öncelikle birbirine karşı sorunları olan devletler birbirleriyle iletişim kurup sorunlarını konuşarak halletmeye çalışmalıdır. Tabi geçtiğimiz günlerde olduğu gibi iletişim kurmakta çözüm yolu olmayabilir.
İki Devletin Savaşmasından Dolayı Ortaya Çıkan Sorunlar
Elinde askeri gücü fazla olan ülkeler, kendince ülke sınırlarını tehdit edebilecek bir unsur olduğu zaman, tehdidi oluşturan ülkeye savaş açar. Bu savaşta en çok hasar gören ise masum halktır. Savaş ile dünyada dengeler değişmeye başlar. Çünkü dünyadaki ülkeler birbirleri ile ticaret yaptıkları için düzenle işleyen bu çark bozulmuş olur. Bununla birlikte ekonomik sıkıntılar gün yüzüne çıkmaya başlar. Ürünler pahalılaşır ve savaşla hiç alakası olmayan ülkeler bir bu durumdan fazlasıyla etkilenmiş olur.