Squin Game’i izlemeliyim? Squid Game Dizi Yorumu, Squid Game, Squind Game ikinci sezon geliyor mu?
Squid Game Dizi Yorumu
Squid Game i izlemeden önce yorumları okumuştum kanlı biraz açlık oyunlarını andıran ya da çok eskilere dayanan av filmine benzediğini söyleyenler vardı. bu tarz filmlerden çok hoşlanmadığım için izleme taraftarı değildim öyle kanlı film seven biri olmadığımdan peki deyip geçtim. Senaryonun ortaya çıkış hikayesi hadi bari bir izleyeyim dememe neden oldu.( yazar borç içindeyken “böyle bir oyun oynansa acaba katılır mıydım?” diye düşünmüş)
Zaten ilk 3 bölüm sizi içine alıyor ilk bölümde bolca kan var ilk bölümde bu yüzden bırakmazsanız diğer bölümlerde hiç bırakmazsınız. Kore dizilerinde sevdiğim bütün özellikler ilk 3 bölümde toplanmıştı. Sıkmıyor uzatmıyor ters köşe yaptırıyor ve en ufak bir mantık hatası bulamıyorsunuz. Ama sanırım çok fazla Kore dizisi izledim çünkü sonra Koreliler böyle mantık hatası yapmaz diye en ufak saçmalıklar bile gözünüze batıyor( Spoiler: hiçbir çocuk oyununda oyunun yarısında başka bir oyuna geçiş yapılmaz hele ki bir oyuncu hazır kazanıyorken yada daha ilk başta düsturun eşit ve adil bir oyunsa oyuncu tecrübesiyle tam kazanacakken ortamı sırf zenginlerin keyfi için değiştirmek…)Ama yine kendini izlettirmeye devam ediyor, dedim ya klasik Kore dizisi bırakamıyorsunuz:)
2. sezonunu izlerim ama öyle heyecanla sabırsızlıkla değil. 2. sezonun olması lazım çünkü kafada en ufak bir soru işareti bile bırakmazlar Koreliler en azından şimdiye kadar izlediklerim öyleydi.
Squid Game Dizisinin 2. Sezonu Gelecek mi?
Netflix’te yayınlanan Squid Game dizisi oldukça ilgi gören bir dizi haline geldi. Son günlerde herkesin dilinde olan ve herkesin bitirdiği dizinin ilk sezonun ardından herkesin gözü ikinci sezona çevrildi. Filmde borçları olan ve ödeyemeyen 456 kişinin bir oyun ile para kazanmak ve hayatlarına zengin bir şekilde devam etmelerini amaçlayan bir konu ele alındı.
Oyununda kazanılan para çok yüksek olsa da, insanlar kaybettikleri oyunları hayatlarıyla ödediler. Toplamda 6 oyundan oluşan oyunun sadece 1 kazananı olacaktı ve oldu. Böyle bir konuya sahip ilk kez bir dizi çıkarıldı. Buda Dünya’da fazlasıyla ilgi gördü.
Filmin yönetmeni ve yazarı Don-hyuk filmi hem yazıp hem de yönetmenin çok zor olduğunu dile getirdi. Filmi çekerken zorlayıcı bir çok sahnenin olduğunu belirten yönetmen filmin 2.sezonu içinde, normalde böyle bir düşüncesi olmadığını fakat bir çok insanın ilgi gösterip 2.sezonu beklediğini bildiği için bu konuda hakkında iyimser düşündüğünü söyledi. Kısacası filmin 2.sezonu daha önce düşünülmemiş fakat 1.sezonundan sonra aldığı ilgi ile 2.sezonun çekilme olasılığının yüksek olacağını söyleyebiliriz.