Salı, Nisan 30, 2024
Ana SayfaEğitimÜniversitelerde Vizelere Nasıl Çalışılır?

Üniversitelerde Vizelere Nasıl Çalışılır?

Üniversitede tanıştığımız ilk terim vize terimidir. Artık normal sınav kelimesi kalkmış ve yerine vize kelimesi gelmiştir. Peki bir üniversite öğrencisi vize haftasına nasıl çalışmalı? Vizelere nasıl çalışmalıyız? Vizelerden yüksek puan alma taktikleri. Üniversitelerde Vizelere Nasıl Çalışılır? İşte haberimizin detayları…

Üniversitelerde Vizelere Nasıl Çalışılır?

Üniversitelerde Vizelere Nasıl Çalışılır? Üniversiteli öğrencilerin ilk sınav haftasıdır vize haftası. Bazıları için üniversitede vizelerle tanışmasıdır, bazılarının ise korkulu rüyası. Peki bir üniversite öğrencisi vizelere nasıl çalışmalı? Vizelerden nasıl yüksek puan alırız?

Hepimiz üniversite okumuş insanlarız. Vize – final derken bir çok sınav haftası gördük ve geçirdik. Bugün sizlere kendi üniversite hayatımızda vizelerde başarılı olmak için neler yaptığımızı anlatmak istiyoruz. Anlatacağımız şeylerin herhangi bir bilimsel dayanağı yoktur, kendi üniversite hayatımızda tecrübe ettiğimiz ve yaşadığımız şeylerdir.

Devamsızlık Yapmayın!

Üniversitelerde Vizelere Nasıl Çalışılır? Öncelikle üniversitede hangi bölümde okursanız okuyun, okuduğunuz bölüm ne kadar zor olursa olsun, ilk dikkat etmeniz gereken şey, devamsızlık yapmamak ve okulunuza düzenli olarak gitmek. Dersi derste öğrenmek ve not almak emin olun en verimli yöntemdir. Bu yüzden elinizden geldiğince az devamsızlık yapın ve hiçbir haftanın konusu ve notunu kaçırmayın. Aldığınız notları eve gelince mutlaka kendi başınıza okuyup çözmeyi ihmal etmeyin.

Çıkmış Soruları Alın ve Çözün!

Üniversitelerde Vizelere Nasıl Çalışılır? Yüksek olasılıkla dersleri aldığınız öğretim görevlilerin çoğu yıllardır o okulda çalışıyordur. Böyle hocaların mutlaka çıkmış soruları  bir fotokopicide vardır. Mutlaka ama mutlaka o dersin çıkmış sorularını alın ve sınavdan önce çözmeyi ihmal etmeyin. Bu size vizede en çok puan almanızı sağlayacak olan yöntemdir.

Ek Kaynaklar Kullanın

Üniversitelerde Vizelere Nasıl Çalışılır? Elinizden geldiğince o dersle ilgili ek kaynaklar bulmaya ve onları incelemeye özen gösterin. Eğer hocanız çok detay sorular soran biri ise, onun sınavından ancak bu şekilde üstesinden gelirsiniz.

Yukarıda anlattığımız bu üç maddeyi yaparsanız, emin olun sadece vizelerde değil finallerde de yüksek puanlar elde edeceksinizdir. Bizler üniversite hayatımızda bu şekilde çalışıp neredeyse bütünleme sınavına kalmadan mezun olduk. Sizlerin de mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

Eğitim Baykuşu

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -

Popüler Yazılar

Son Yorumlar

yawruu ejderimm Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
yawruu ejderimm Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Muhammed Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Mehmet Akif Sömek Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Üçüncü kişi Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
x kişisi Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
bir saahıs Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Ali emir Açık Laptopa SSD Takma 2022