Cumartesi, Nisan 27, 2024
Ana SayfaEğitim2022 AYT Zor muydu?

2022 AYT Zor muydu?

2022 AYT Zor muydu? 2022 Alan Yeterlilik Testi (AYT) zor muydu? Bugün gerçekleştirilen ve Yükseköğretim Kurumlar Sınavının 2. aşaması olan Alan Yeterlilik Testi sonrası öğrencilerle sınav sorularının zorluğu ile ilgili sohbet etme fırsatımız oldu aynı zamanda bu konu ile ilgili anket yaptık. İşte yazımızın detayları…

2022 AYT Zor muydu?

2022 AYT zor muydu? 2022 AYT sonrası yorumlar. Bugün Yükseköğretim Kurumlar Sınavının (YKS) 2. oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) gerçekleştirildi. Dün Temel Yeterlilik Testi olan TYT’ye giren adaylar ile sohbet ettiğimizde, adayların sınavın genel olarak kolay olduğunu bir kaç tane eleyici soru olduğunu söylemişlerdi.

Aynı şeyleri AYT içinde beklerken sınava giren adayların bir çoğu sınavın zor olduğunu özellikle Matematik bölümünde çok fazla zorlandıklarını söylediler.

Adaylardan genel olarak sınavı değerlendirmelerini istediğimizde ise, genel olarak sınava baktıkları zaman sınavın orta – zor düzeyden oluşan sorulardan oluştuğunu ve asıl bu sınavın eleyici sınav olduğunu söylediler.

2022 AYT Zor muydu?

2022 AYT Zor Olacak mı? yazımızı okuyan okuyucularımız aylar öncesinden AYT’nin genel olarak orta düzeyde sorulardan oluştuğunu ve eleyici bir kaç sorunun içerdiğini belirttiğini görmüşlerdir. Neredeyse her yıl Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sınav sorularının düzeyini bu şekilde ayarlıyor. Öğrencilerin buna göre sınava çalışmaları büyük önem taşıyor.

Sınavda Başarısız Olmuş Bir Öğrenci Nasıl Ders Çalışmalı?

Sınavda Başarısız Olmuş Biri Nasıl Ders Çalışmalı?

Sınavda Başarısız Olmuş Biri Nasıl Ders Çalışmalı? Sınavlar hayatımızın bir parçası. Hayatımızı bu kadar etkileyen ve önem taşıyan bu sınavlarda herkes başarılı olmayabiliyor. Peki başarısız olunca ne yapmalıyız, hemen pes edip tekrardan şansımızı denemeli miyiz veya tekrar tekrar?

Bu hayatta başarı olduğu kadar başarısızlıkta vardır. Bir şeyi ilk denediğimiz zaman çok çalışsak ta başarılı olacağımız anlamına gelmez. Fakat bu, pes edip vazgeçmemiz anlamına da gelmez.

YKS'de Başarılı Olmak İçin Ne Yapmalıyım?

Herhangi bir sınava girdik ve başarısız olduk. Peki bundan sonra ne yapacağız? Oturup ağlamak veya karamsarlığa kapılmakta bir yol, peki buna gerçekten gerek var mı? Hayır tabi ki yok.

Bu sene sınavda başarısız olduysan, seneye aynı sınav bir daha var. Diğer sene tekrar var. Her sene yapılan bir sınav için neden kendinizi bu kadar üzeceksiniz ki. Yaşadığınız sadece o anlık bir başarısızlık. Seneye tekrar o sınava girip başarmamak için önünüzde hiçbir engel yok.

Öncelikle sınava çalışırken yaptığınız hataları tespit edin. ”Ben bu sınavda neden başarısız oldum?” bu soruyu kendinize sorun ve cevabını verdikten sonra tekrardan çalışmaya başlayın.

Kendinize inanın. Emin olun bu sınava girip başarılı olup derece yapmış insanların sizden hiçbir farkı yok. Onlarda sadece sizden daha çok emek verip çalıştılar bu sınava ve emeklerinin karşılığını aldılar. Sizlerde doğru bir şekilde çalışıp onlar gibi hatta onlardan daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.

Geçmişinize takılmayın. Sınava girdiniz ve bitti. Aldığınız bu başarısızlıktan sadece öğrendiğiniz şeyleri düşünün ve bir sonraki sınava şuan ki halinizden çok daha iyi bir şekilde gireceğinize ve çok daha iyi bir sonuç alacağınıza inanın. Geçmişinizi unutmayın, özellikle yaptığınız hataları fakat gelecek için çalışın

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -

Popüler Yazılar

Son Yorumlar

yawruu ejderimm Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
yawruu ejderimm Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Muhammed Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Mehmet Akif Sömek Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Üçüncü kişi Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
x kişisi Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
bir saahıs Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Ali emir Açık Laptopa SSD Takma 2022