Salı, Nisan 30, 2024
Ana SayfaYaşamÜniversite Öğrencileri Neden Ev Bulamıyor?

Üniversite Öğrencileri Neden Ev Bulamıyor?

Koronavirüs sonrası yüz yüze eğitim yapamayan üniversite öğrencileri yaklaşık 1.5 yıl sonra 2021 – 2022 eğitim ve öğretim yılı için tekrar okullarına gidecek. Tabi bir çok öğrencinin öncelikle ev tutması gerekiyor fakat ev bulmakta çok fazla zorlanıyorlar. Peki üniversite öğrencileri neden ev bulamıyor? Bu konuya bir açıklık getirelim…

Üniversite Öğrencileri Neden Ev Bulamıyor?

Pandemi ilk başladığından bu yana önce 3 hafta ara verilen üniversiteler bir daha hiç açılamadı. Bunun sebebi ise artan Kovid-19 vaka sayıları ve üniversitelerin mevcut öğrenci sayıları. Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı okullarda ortalama 2 bin ila 4 bin öğrenci varken bu sayı üniversitelerde 20 bin öğrenci ile 60 bin öğrenci arası değişebiliyor. Buda üniversitelerde yüz yüze eğitimi çıkmaza sokuyordu.

Aşılamanın başlamasıyla birlikte üniversitelere getirilen kurallar 2021 – 2022 güz dönemi üniversitelerde yüz yüze yapılacağını Yükseköğretim Kurulu (YÖK) duyurmuştu. Bu açıklamanın ardından yurtta kalmayan üniversite öğrenciler, üniversite şehirlerine gidip ev aramaya çalıştı fakat bir çoğu bulamadı. Aslında bunun bir kaç sebebi var. En belirgin sebep artan kiralar…

Üniversitelerde Yüz Yüze Eğitim Ne Zaman Başlıyor?

Artan Kiralar

Pandemi sonrası neredeyse her ilde ev kiralarında çok büyük bir artış yaşandı. Üniversite öğrenciler kira fiyatlarını görünce çok şaşırdı. Şuan birçok şehirde eskiden 2+1 ev kira parasına 1+1 ev bulunması zor. Artan kira fiyatları üniversite öğrencileri zora sokuyor. Bu yüzden ev bulmakta zorlanıyorlar.

Pandemi Sonrası Fazla Sağlıkçı Atamasının Olması

Pandemi sonrası atanan sağlıkçıların ev tutması bir diğer sebep. Kovid-19 salgıyla birlikte hastanelerde sağlıkçı ihtiyacı çok daha fazla arttı ve bu yüzden atamalar oldu. Sağlıkçıların gittikleri şehirde ev tutması, üniversite öğrencilerinin ev bulmasını oldukça zorlaştırdı.

”Öğrenciye Ev Vermem” Zihniyeti

Maalesef ülkemizde bu zihniyette olan bir çok ev sahibi var. ”Ben öğrenciye ev vermem”… Bu çok yanlış bir düşünce yapası. Hepimiz öğrenci olduk ve başka şehirlere gitmek zorundaydık. Herkese yurt çıkmayabiliyor. Özel yurt fiyatlarının artışı öğrencileri  ev tutmaya itiyor. Ama sadece öğrenci olduğu içi ev vermek istemeyen bir çok ev sahibi var. Bu ev sahipleri aynı zamanda sırf öğrenci olduğu için normalden daha yüksek fiyatta verebiliyor. Öğrencilerin bir çoğu bu yüzden ev bulamıyor.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -

Popüler Yazılar

Son Yorumlar

yawruu ejderimm Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
yawruu ejderimm Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Muhammed Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Mehmet Akif Sömek Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Üçüncü kişi Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
x kişisi Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
bir saahıs Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Ali emir Açık Laptopa SSD Takma 2022