Salı, Nisan 30, 2024
Ana SayfaBiyografiYusuf Hayaloğlu Kimdir? Ne Yapmıştır?

Yusuf Hayaloğlu Kimdir? Ne Yapmıştır?

Yusuf Hayaloğlu Kimdir? Ne yapmıştır?

Yusuf Hayaloğlu Kimdir? Ne Yapmıştır?

1953 yılında Tunceli’de doğdu Yusuf Hayaloğlu, İlk okulu da Tunceli’de tamamladı. Parasız yatılı sınavında Türkiye ikincisi olunca, lise eğitimini Haydar paşa lisesinde okudu. Daha sonra İstanbul güzel sanatlar Akademisinde resim eğitimine başladı. Bir yandan Cağaloğlunda matbaalarına grafik işleri bir yandan da bijuteri atölyelerinde takı ve aksesuar modelleri yapıyordu. 1972 yılında okuluna ara vererek mine Hayaloğlu ile evlendi. Bu evlilikten Deniz, Hazan ve can adında 3 çocuğu oldu.

Askerliğini Bornova, Burdur ve Konya 2. Ordu karargahında ressam olarak yaptıktan sonra Elazığ’da ulusal bir gazetede muhabirlik yaptı. Daha sonra İstanbul’a döndü ve Yılmaz güney ile tanışıp Filmcilik de çalışmaya başladı. 3 yıl boyunca burada senaryo, öykü, roman ,afiş, poster, ve kartpostal hazırlanmasında rol aldı. Kız kardeşi Gülten’in Ahmet kaya ile evlenmesi hayatımdaki büyük bir dönüm noktası oldu.

Ahmet Kaya, Hayaloğlunun yıllardır karalayıp bir yere koyduğu şiirler ile tanışması aralarında 13 sürecek bir üretim ortaklığının başlamasına sebep oldu. Bu süreçte yorgun demokrat, adı bahtiyar, ayrılık hediyesi, hani benim gençliğim, gibi pek çok esere imza atarak döneme damga vurdu.. Hayaloğlu ayrıca Fatih Kısaparmak, İbrahim Tatlıses,ve Müslüm Gürses ile de çalıştı. 1999 yılında Ahmet kaya için yazdığı ‘’giderim’’ yılın şarkısı seçildi. 2002 yılında gözleri intihar mavi isimli ilk şiir kitabını yayınladı ve 48 . baskıya ulaşarak bir rekora imza attı. İkinci albümü olan bir acayip adam satış rekorları kırdı. 3 mart 2009 yılında hayata gözlerini yumdu…

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -

Popüler Yazılar

Son Yorumlar

yawruu ejderimm Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
yawruu ejderimm Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Muhammed Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Mehmet Akif Sömek Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Üçüncü kişi Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
x kişisi Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
bir saahıs Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Ali emir Açık Laptopa SSD Takma 2022