Salı, Nisan 30, 2024
Ana SayfaYaşamYerli Aşı TURKOVAC Ne Kadar Etkili?

Yerli Aşı TURKOVAC Ne Kadar Etkili?

Ülkemizde şuan için 2 adet aşı kullanılıyor. Biz bu aşıları kullanırken Prof. Dr. Aykut Özdarendeli önderliğinde ülkemizde TURKOVAC aşısı üretildi ve faz çalışmaları devam ediyor. Yakında  kullanılmaya başlanacak olan aşımızın faz çalışmaları devam ederken güzel haberler geldi. Yerli aşımız TURKOVAC ne kadar etkili? TURKOVAC yeni varyantlar üzerinden etkisin var mı? İşte haberimizin detayları…

Yerli Aşı TURKOVAC Ne Kadar Etkili?

Ülkemizde şuan BİONTECH (Alman Aşısı) ve SINOVAC (Çin Aşısı) kullanılıyor. Biontech ve Sinovac aşılarının karşılaştırdığımız Biontech mi yoksa Sinovac mı? yazımıza ulaşıp bilgi sahibi olabilirsiniz. Biontech en son çıkan delta varyantına karşı koruma sağlasa da Sinovac’ın yen varyant üzerindeki koruma etkisi tartışılıyor.

TURKOVAC Aşısı Proje Lideri Prof. Dr. Aykut Özdarendeli 3.faz çalışmaları devam ederken yerli aşımız TURKOVAC açısından güzel haberler verdi. Prof. Dr. Aykut Özdarendeli yaptığı açıklamada Kovid-19’un 2. varyantı olan Alfa varyantı üzerinde %100 koruma sağladığını söyledi. 3.faz çalışmalarından sonra ülkemizde yerli aşımız kullanılmaya başlanacak.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -

Popüler Yazılar

Son Yorumlar

yawruu ejderimm Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
yawruu ejderimm Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Muhammed Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Mehmet Akif Sömek Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Üçüncü kişi Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
x kişisi Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
bir saahıs Açık 2022 LGS Zor mu Olacak?
Ali emir Açık Laptopa SSD Takma 2022